Over Molen de Hoop

Molen de Hoop is de trots van Harderwijk. Onze molenĀ is een authentieke stellingmolen uit 1778 en vormt sinds 1998 de entreepoort van Harderwijk. De molen is van ver buiten de stad te zien.

De museale korenmolen ‘De Hoop’ is een zogenaamde stellingmolen. Dit betekent dat de molenaar de wieken bedient vanaf deze stelling. De hoogte van de stelling is 9.00 meter boven de begane grond en de breedte van de stelling is 4.00 meter. De totale hoogte van de molen bedraagt ca. 35.00 meter.

De molen biedt in Harderwijk en daarbuiten een plek voor educatie en plezier. Wanneer je de grote deuren van de molen binnenkomt, sta je meteen in de molenwinkel met een groot assortiment producten. Van molenmeel en bakmixen tot noten en zaden. Biologische producten tegen zeer interessante prijzen. De komst van het Bakkerijmuseum is een mooie toevoeging voor de molen.

Met hulp van de wind en vele vrijwilligers en sponsoren draaien de wieken van De Hoop al vele jaren. De molen doet nog altijd dienst als korenmolen en is een plek voor iedereen op zaterdagen, op woensdagmiddag en op speciale feestdagen.

(h)eerlijke lekkernijen

Molen De Hoop in Harderwijk maakt vele producten. Van kant-en-klare broodmix tot pannenkoekenmix. Houd je van gezonde en (h)eerlijke lekkernijen?
Bekijk hier ons mooie assortiment biologische producten.