24 maart 2021

Molen De Hoop ondergaat metamorfose

Stellingmolen krijgt (nieuwe) bewoners


De Harderwijkse molen De Hoop wordt op dit moment flink verbouwd. De mengzolder (1e verdieping) en het bakkerijmuseum krijgen een complete metamorfose. Als de verbouwing klaar is zal de fictieve familie De Hoop hun intrede doen in de stellingmolen aan de Havendijk. Bakker Aaltje, molenaar Eibert
en hun zoontje Dries staan na de heropening klaar om gasten van jong tot oud een onvergetelijke rondleiding te bezorgen in “hun” molen.

 

Meer beleving

Molen De Hoop herbergt bijzondere schatten en verhalen die het tentoonstellen en vertellen meer dan waard zijn. Jaarlijks leiden gidsen vele mensen rond en vertellen vol enthousiasme over de Harderwijkse molen. Ook zonder gids kunnen de gasten De Hoop ontdekken. Na de verbouwing komen ze dan wel op diverse plekken in de molen de familie De Hoop tegen. Bakker Aaltje ontvangt de mensen in haar bakkerijmuseum en molenaar Eibert is voornamelijk op de mengzolder te vinden. Kleine Dries duikt overal en nergens op en zal met name aan kinderen de geheimen van de molen onthullen. Het bakkerijmuseum en de eerste zolder worden hiervoor compleet gethematiseerd en op tal van plaatsen wordt meer beleving toegevoegd. Met name de jongere bezoekers zullen hierdoor minstens zo enthousiast raken over de molen als hun ouders en grootouders.

 

Handige kleinzoons

De voorbereidingen voor de verbouwing zijn al sinds medio 2020 in volle gang. Vele vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen door mee te helpen met het uitzetten en schrijven van de verhaallijnen en het uitzoeken van de collectiestukken. Zelfs handige kleinzoons van vrijwilligers zijn ingeschakeld om kasten en kisten te timmeren. Onder toeziend oog van vrijwillige molenaars en bakkers is het bedrijf Jora Vision deze week bezig om de molen daadwerkelijk aan te kleden en de bijzondere spullen op hun definitieve plek te zetten.

 

Klaar voor opening

Eind deze maand is de verbouwing afgerond. Als de coronamaatregelen het toelaten wordt de molen feestelijk “heropend”.

 

(h)eerlijke lekkernijen

Molen De Hoop in Harderwijk maakt vele producten. Van kant-en-klare broodmix tot pannenkoekenmix. Houd je van gezonde en (h)eerlijke lekkernijen? Bekijk hier ons mooie assortiment biologische producten.