Over Molen de Hoop

Harderwijkse Molen Stichting.

Het doel van de Harderwijkse Molen Stichting is het integraal beheer van de Harderwijkse molen ‘De Hoop’ en de aansturing van de nevenactiviteiten gericht op de functionele instandhouding van molen als historisch rijksmonument.
Ons uitgangspunt is het behoud van het museale karakter en de toegankelijkheid voor publiek.

De Harderwijkse Molen Stichting is door de belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Het RSIN-fiscaalnummer is: 8021.63.774

De Harderwijkse Molen Stichting doet het werk met circa 40 vrijwilligers. De vrijwilligers werken allemaal belangeloos en hebben een specifieke taak. Zo zijn er vrijwillige molenaars, vrijwilligers die het (klein) onderhoud verzorgen en vrijwilligers die helpen de molenwinkel draaiende te houden. Verder zijn er gidsen die de bezoekers rondleiden, schoonmakers en een team van PR-specialisten.

De vrijwilligers hebben ook een educatieve taak. Regelmatig worden er schoolklassen ontvangen welke een rondleiding krijgen en waarbij de werking van de molen wordt uitgelegd. Ook kunnen er dan koekjes worden gebakken welke de kinderen na afloop mee mogen nemen.

Om dit alles financieel mogelijk te maken, is er een molenwinkel waar molen gerelateerde producten verkocht worden. Ook worden er Sinterklaas- en Kerstacties gehouden en wordt extra aandacht geschonken aan Koningsdag, Aaltjesdag, Molendag en Open Monumentendag. Een ander deel van het inkomen komt van sponsoren en donateurs. Een klein deel van de onderhoudskosten wordt vergoed door de overheid in de vorm van een subsidie. In de toekomst is het de bedoeling om de (te kleine) educatieve ruimte wat groter te maken.

Het bestuur bestaat momenteel uit 7 leden maar het is de bedoeling om terug te gaan naar 5 leden. Alle vrijwilligers en het bestuur werken allen geheel onbezoldigd.

Lees ook het beleidsplanmolendehoop

Balans 2020

(h)eerlijke lekkernijen

Molen De Hoop in Harderwijk maakt vele producten. Van kant-en-klare broodmix tot pannenkoekenmix. Houd je van gezonde en (h)eerlijke lekkernijen?
Bekijk hier ons mooie assortiment biologische producten.