Over Molen de Hoop

Harderwijkse Molen Stichting.

Het doel van de Harderwijkse Molen Stichting is het integraal beheer van de Harderwijkse molen ‘De Hoop’ en de aansturing van de nevenactiviteiten gericht op de functionele instandhouding van molen als historisch rijksmonument.
Ons uitgangspunt is het behoud van het museale karakter en de toegankelijkheid voor publiek.

De Harderwijkse Molen Stichting is door de belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Het RSIN-fiscaalnummer is: 8021.63.774

De Harderwijkse Molen Stichting doet het werk met circa 50 vrijwilligers. De vrijwilligers werken allemaal belangeloos en hebben een specifieke taak. Zo zijn er vrijwillige molenaars, vrijwilligers die het (klein) onderhoud verzorgen en vrijwilligers die helpen de molenwinkel draaiende te houden. Verder zijn er gidsen die de bezoekers rondleiden en een team dat bak- workshops organiseert.

Om de molen financieel draaiende te houden, is er een molenwinkel waar molen gerelateerde producten verkocht worden. Ook worden er Sinterklaas- en Kerstacties gehouden en wordt extra aandacht geschonken aan Koningsdag, Aaltjesdag, Molendag en Open Monumentendag. Een ander deel van het inkomen komt van sponsoren en donateurs. Een klein deel van de onderhoudskosten wordt vergoed door de overheid in de vorm van een subsidie.

(h)eerlijke lekkernijen

Molen De Hoop in Harderwijk maakt vele producten. Van kant-en-klare broodmix tot pannenkoekenmix. Houd je van gezonde en (h)eerlijke lekkernijen?
Bekijk hier ons mooie assortiment biologische producten.